Çevre Mühendisi Subaşı: “Sağlık kuruluşları, araştırma kuruluşları ve laboratuvarlar tarafından oluşturulan tüm atıklar tıbbi atıktır. Bunun dışında evde yapılan tıbbi bakım (diyaliz, insülin enjeksiyonları) esnasında üretilen atıklar gibi küçük veya dağınık durumda bulunan kaynaklardan çıkan atıklar da tıbbi atıktır. Sağlık kuruluşlarından kaynaklanan atıklar evsel katı atıkların dışında havada, suda ve toprakta kalıcı özellik gösteren ve ekolojik dengeyi bozan atıklar olduğundan tehlikeli ve zararlı atık sınıfına girmekte ve bu tür atıkların üretim, taşıma, depolama ve bertarafına ilişkin özel önlemler alınması gerekmektedir. Aksi takdirde halk sağlığını tehdit eden durumlar oluşabilir.
Genç hemşire ve Acil Tıp Teknisyeni adayları olarak staj yaptığınız kurumlarda tıbbi atık yönetmeliğine uygun hareket etmek ve bu atıkların geri dönüşümle kazanılmasına katkıda bulunmak zorundasınız. Bu sağlık açısından ve ülke ekonomisine olumlu katkılar yapması bakımından önemlidir.” dedi
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali işler Müdür Yardımcısı Serap Kekilli de, atıkların kurallara uygun olarak tasnif edilmesinin hastane bütçesine olumlu katkılar sağladığını belirtti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim