“Acil Hekimliği Sertifika Programı” çerçevesinde ilimizde acil sağlık hizmeti sunumunun eşit, kaliteli ve daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla ilimiz acil sağlık hizmetleri istasyonlarında ve hastane acil servislerinde hizmet veren ve göreve yeni başlayan sağlık personeline yönelik olarak İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından geçen ay içinde 41. Temel Modül eğitimi verildiği bildirildi. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra ise “41 Kere Maşallah” pastası kesildi.

Aynı program kapsamında acil sağlık hizmetleri istasyonlarında ve hastane acil servislerinde hizmet veren 18 sağlık personeline ise Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği Eğitimi (İLYAD) başarı ile tamamlandı. Acil sağlık hizmetleri istasyonlarında ve hastane acil servislerinde hizmet veren sağlık personellerine yönelik olarak toplamda 108 kişiye ise Temel Modül Eğitimi, Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği Eğitimi (İLYAD) ve Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Eğitimleri (ÇİLYAD) verildiği kaydedildi. 

Ayrıca kaza, afet ve olağan dışı durumlarda hasta ve yaralılara karşı hızlı ve etkili bir müdahale uygulanarak ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması amacıyla Çorum Yeşilay gönüllüleri ile Belediye, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İskilip Kapalı Cezaevi ve AFAD gönüllülerine yönelik toplamda 156 kişiye “İlkyardımcı Yetki Belgeli” temel ilkyardım eğitimi verildi.

Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ile başkanların katılımı ile harcama birimi düzeyinde iç kontrol sorumluları koordinasyonunda birimde görev yapan personele ise “İç Kontrol Sistemi, Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı ve İşleyişine İlişkin Eğitici Eğitimi” yapıldı.


(Aliye ÖNCEL)
 

Editör: TE Bilisim