Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Sağlık Bakım Hasta Hizmetleri ve Eğitim Birimince hazırlanan program kapsamında, yaşamında zorluklarla karşılaşan kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte kolay yaşamalarını sağlamak amaçlanıyor.

Hasta Okulu Programı, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 8 hastanede uygulamaya geçirildi. Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Alaca Devlet Hastanesi, İskilip Devlet Hastanesi, Sungurlu Devlet Hastanesi, Osmancık Devlet Hastanesi, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi ve Mecitözü Devlet Hastanesi’nde sürdürülecek 2018-2019 Hasta Okulu Programı’na tüm hasta ve hasta yakınları katılabilecekler.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Hasta Okulu Programı’nın Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde öğretim görevlilerinin katkılarıyla, diğer hastanelerde ise alanında uzman personel tarafından yürütüleceği belirtildi. Açıklamada, “Tüm halkımız davetli olup, katılmak isteyenler hasta okulu rehberimizde bulunan ilgili hastanenin iletişim numaraları ile irtibata geçebilirler.” denildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim