Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Kılıç’a Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ve birim müdürleri eşlik etti. Hastane önünde muhabirimize açıklama yapan Vali Kılıç, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan bir binanın yıkım çalışmasının tamamlandığını ve proje çalışması tamamlanan alana İl Sağlık Müdürlüğü binası ile bazı birimlerinin yapılacağını söyledi. Yeni yapılacak olan binanın alan yeterlilik durumunu incelediklerini ve alternatifleri değerlendirdiklerini söyleyen Kılıç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“YAPILACAK BİNA ALANA GÜZELLİK VE ZENGİNLİK KATACAK”
“Yaptığımız incelemeler neticesinde binanın planlandığı alana yapılmasından başka bir alternatifin olmayacağını, bu binanın yapıldığını alana bir güzellik zenginlik bir değer katacağını düşünüyoruz. Binanın da projelendirmesini ve mimarisinin geleneksel mimari ile modern mimariyi iç içe geçiren oldukça mükemmel bir şekilde tasarlanmış olan bu binanın ilimizdeki sağlığa sağlık kuruluşlarına ve Çorum’a daha hayırlı olabilmesi için alternatifleri arkadaşlarımızla inceledik ve planlandığı yerine yapılacağına karar verdik.” dedi.

“YENİ HASTANEYİ TESLİM ALMA SÜRECİ BAŞLIYOR”
Yeni yapılan hastane hakkında da bilgi veren Vali Kılıç, yeni hastaneyi teslim alma sürecine başlayacaklarını söyledi. Teslim alma sürecinin yaklaşık iki aylık bir süreyi kapsadığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
“Biz iki ay boyunca binanın teknik olarak donanımını, aksamını inceleyerek teslim almaya başlayacağız. Bu arada bir taraftan da mevcut devlet hastanemizin taşınma süreci eş zamanlı olarak devam etsin istiyoruz.
Bir taraftan yeni binayı teslim alırken bir taraftan da yavaş yavaş taşınalım istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan 32 milyon civarında bir ödenek geldi ve arkadaşlarımız bu ödeneği hemen hemen tamamen ihale ettiler.
Yeni teçhizat tıbbi cihaz ve mefruşat alımı noktasında genel sekreterliğimiz bu konuda güzel bir çalışma yürütüyor. Özellikle genel sekreterliğimiz ve tıp fakültesi dekanlığı eş zamanlı olarak hizmetleri aksatmadan kesmeden taşınmaya çalışıyor.”

“EN KALİTELİ İL HASTANESİ OLACAK”
Yeni yapılan hastanenin Türkiye’deki şehir hastaneleri bir kenara bırakıldığında en kaliteli il hastanesi olduğunu söyleyen Kılıç, yapılan yeni hastanenin yüksek donanımlı akıllı bir bina olduğunu, çok yüksek bir kapalı alana sahip, tüm unsurlarıyla fakülteyle beraber kavrayacak ve kapsayacak donanımda ve büyüklükte yapıldığını söyledi.

(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim