Dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan HİTÜ Rektörü Reha Metin Alkan, Güney Kampusü’nün son durumunu değerlendirdi.

2011 yılından bugüne kadar arazi edinmek adına büyük emekler sarf edildiğini kaydeden Rektör Alkan, “Arazi edinmek güç bir süreç. Biz bu süreci 2011’den beri yaşıyoruz. 2011’den bu yana 70-80 bin metrekare olan arazimiz, şu anda 2 milyon 700 bin metrekareye ulaştı. Bunlar uzun emekler sonucu ortaya çıkıyor. Kuzey Kampusü 1-2 yıl içerisinde tamamlanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren de Güney Kampusü’ne başlamayı plânlıyoruz. Güney Kampusü’nün master plânı da hazır. İnşaatlarıyla ilgili önümüzdeki yıl bütçeye bir yer ayırdık ve başlatmayı plânlıyoruz.” diye konuştu.

Güney Kampusü’nün tamamen bir “Sağlık Kampusü” şeklinde yapılmasını arzuladığını dile getiren Rektör Alkan, “Ben bu bölgenin bir sağlık kampusü olmasını, bir sağlık üniversitesi olmasını istiyorum. Adının ne olduğu çok önemli değil. Sadece sağlıkla ilgili kısımların orada olması arzusundayım ancak bu hemen olacak bir şey değil. Bizim muazzam bir hastanemiz var. O hastaneyle beraber bizim Güney Kampusümüz birleşecek.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim