“Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen etkinlik dün sabah Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Barış, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, kurum idareci ve çalışanı sağlıkçılar ile vatandaşların katılımıyla yapıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da, obeziteye dikkat çekerek insanlara sağlıklı yaşam diledi.
Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığına işaret ederek, bu tür rahatsızlıkların en büyük nedeninin ise hareketsiz yaşam olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında vatandaşları hergün düzenli olarak spor yapmaya davet ederek sağlıklı bir yaşam için hergün yürüyüş yapmanın önemine değinen Barış, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bu yürüyüşü düzenlediklerini ifade etti.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ise, son 10 yılda obeziteyle mücadele edildiğini belirterek, son 10 yılda yaşam ortalamasının bayanlarda 71’den 76’ya, erkeklerde ise 70’den 73’e çıktığını açıkladı. Sağlıkta son yıllarda önemli değişimler yaşanmasına rağmen obezite ve buna bağlı kronik rahatsızlıklar, kalp damar hastalıkları, hiper tansiyon, şeker gibi hastalıklar da artış olduğunu anlatan Yücel, hareketli yaşamın insanlarda bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini dile getirirken, bu konuya dikkat çekmek için böyle bir etkinliğin organize edildiğini sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra katılımcılar ellerindeki pankartlarla park içerisinde yürüyüş yaptılar.





(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim