TİTCK’nin laboratuvar çalışmalarından ve Sağlıkta Dönüşüm Programından bahseden Dr. Gürsöz, “Program sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyordu ve bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildi. Kalite ve verimliliğin artması konusunda hızlı bir modernizasyon yaptık. Tıbbi cihaz alt yapısını geliştirdik ve laboratuvar alanında yetişmiş insan gücünü arttırdık. Ciddi bir gayretle laboratuvarlarımız iyi bir düzeye ulaştı. Kendi sorumluluk alanımıza giren ürünleri laboratuvarlarımızda yapabiliyoruz. Tıbbi cihaz için de altyapısı uygun olan üniversiteleri araştırdık ve Hitit Üniversitesi bu konuda ilgimizi çekti. Altyapısı güçlü ve iyi bir ekibi olan HÜBTUAM için işbirliği imzalarını attık” açıklamalarında bulundu.
Her iki kurum arasında oluşturulan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Dr. Hakkı Gürsöz, “Ev sahipliğinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmalarından sonra Analiz ve Kontrol Laboratuvarları Daire Başkanı Yücel Dener “TİTCK Laboratuvarları ve Akreditasyon Süreci”, Tıbbi Cihazlar Laboratuvarı Birim Sorumlusu Duygu Eryılmaz “Tıbbi Cihaz Analizleri ve Akreditasyon”, HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ise “HÜBTUAM Tıbbi Cihaz Analizleri Çalışmaları” hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Dr. Hakkı Gürsöz

(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim