Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı ve yönetimine misafirperverliği için teşekkü8r eden Milletvekili Erol Kavuncu, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini dineldi.

“Öncelikle ve özellikle pandemi döneminde canla başla çalışan sahanın kahramanı olan sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuşan Milletvekili Kavuncu ziyarette sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman fedakar bir şekilde özveri ile görevlerini yerine getiren, insan sağlığına hizmet eden sağlık çalışanlarının yüzünü güldürmek hepimizin görevidir. Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz ve olmamalı. Bu konuların çözümü noktasında herkes üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmelidir.

Sağlıkta şiddetin hala devam ediyor olması kabul edilemez. Sağlıkta şiddet yasasının çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çıkarılan kanun hala şiddeti önleyemiyor ise o zaman kanun ya tekrar gözden geçirilmeli, eksiklik varsa ivedilikle giderilmeli ve uygulayıcılar tarafından da kanun, şiddeti önleyecek şeklide uygulanmalıdır. Sağlık çalışanlarının yıllardır döner sermaye adaletsizliğinden ve performans uygulamalarından mağdur edildiklerini, ek ödeme yönetmeliğinin haklı ve adaletli bir uygulama olmadığını sendikacılık yaptığım dönemlerden biliyorum.

Bu yönetmeliğin ivedilikle tüm sağlık çalışanlarını memnun eder hale getirilmesi için üzerime düşen bir yükümlülük olması halinde gereğini yerine getireceğimin bilinmesini istiyorum.

Sağlık-Sen Çorum'da medarı iftiharlarımızdandır. Sağlık-Sen Çorum'da gerek üye sayısıyla gerekse de mücadele azim ve kararlılığı ile her zaman Memur-Sen'in parlayan yıldızlarından olmuştur. Bu kendiliğinden oluşan ve gelen bir başarı öyküsü değildir. Bu başarıda başkan ve ekibinin mücadele ruhu, dürüstlüğü, iletişim becerisi, gayreti, çalışkanlığı en büyük etkendir. Sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerine ilişkin başkanın verdiği bilgilerin takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum”

Sağlık-Sen Başkanı Saatcı ise sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerine ilişkin istişarede bulunmak üzere sendikalarını ziyaret eden Çorum Milletvekili Kavuncu'ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim