İl Sağlık Müdürlüğü personeli Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Atıl Uzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, huzurevinden hizmet almakta olan yaşlılara Fizyoterapist eşliğinde sağlıklı yaşam davranışlarını kazandırmaya yönelik fiziksel aktivite yaptırdı.

İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen ziyarete Şube Müdürü Sami Durdu, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumu Birimi, Kanser Birimi, ÇEKÜS Birimi personeli ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi Fizyoterapisti Büke Özdilekçi katıldı.

Tanışma ve kaynaşma sonrasında güzel diyalogların gerçekleştiği ziyarete, Fizyoterapist eşliğinde sağlıklı yaşam davranışlarını kazandırmaya yönelik fiziksel aktivite eğitimi gerçekleştirildi.

Fizyoterapist Büke Özdilekçi, tüm yaş dönemlerinde olduğu gibi, ileri yaş dönemi sağlığına önemli oranlarda olumlu katkılar sağlayan fiziksel aktivitenin günlük hayata yerleştirilmesinin etkileri konusunda bilgi verirken, uygulamalı olarak fiziksel aktivite hareketleri gösterdi. Eğitim sonrası huzurevinin bahçesine inilerek sağlıklı yaşam yürüyüşü ve ziyaret fotoğrafı çekildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim