Dünyaya övgüyle bahsedilen filasyon çalışmasında aktif görev alan aile hekimliği çalışanlarına bir kuruş bile ödeme yapılmayarak adeta emeklerinin yok sayıldığını belirten Gök, diş hekimleri ve ağız diş sağlığı çalışanlarının da mağdur edildiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının gerçek anlamda ve adaletli bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasını beklediğini kaydeden Gök, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Biz bu konuda taban aylığa artış yapılması talebimizi gündeme getirmemize rağmen ücretlerde bir iyileştirme olmadı.

Yıprananın kim olduğunu gördüğümüz şu günlerde makul bir yıpranma payı isteğimiz bile görmezden gelinmiştir” ifadelerini kullandı.

Salgının artığı bugünlerde sağlık çalışanlarının yine fedakârca görevlerinin başında olduğunu belirten Gök, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Ama mutsuz ve umutsuzlar. Kırgın, kızgın ve yorgunlar. Fedakârlıklarının karşılığında kendilerine yapılanları görüyorlar. Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muameleye ile karşı karşıya kalıyorlar.

Çalışanlar kronikleşen sorunlarının çözülmesi yerine yavandan ek ödemenin tekrar gündeme getirilmesi karşısında öfkeliler. Ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyorlar.

Dünyanın çeşitli ülkeleri sağlık çalışanlarının bu süreçte ücretlerini arttırırken salgınla mücadelede destan yazan Türk sağlık çalışanlarına yapılanlar reva mıdır?

Bizim beklentimiz salgının seyrini arttırarak devam ettiği şu günlerde kahraman sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesidir.

Virüsle mücadele eden kahramanların başka sorunlarla boğuşmaları sona ermelidir.

Maaşlara acilen zam yapılmalı, ücretler iyileştirilmelidir. Bu iyileştirme sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsamalı herhangi bir ayrıma gidilmemelidir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim