Sağlık çalışanlarının ‘yapılacak, edilecek’ gibi ucu sonu belli olmayan sözlerden ve kendilerinin umursanmamasından bıktığını ve sabır taşlarının çatladığını dile getiren Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Fatih Gök, vurdumduymazlıkların kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve “artık yetti, laf değil icraat istiyoruz” sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde 13 Martta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakacaklarını belirten Gök, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“14 Mart günü de Aile Hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlığımızı sürdürüyor, ASM ve TSM’lerde işe gitmiyoruz. Gelin 500 Bin Sağlık çalışanının haklı taleplerini aynı günde hep beraber dile getirelim.
Sağlık alanında örgütlü, “dernek, oda ve diğer birçok STK” ile aynı gün yapacağımız bu iş bırakma eylemine tüm sağlık çalışanlarının, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm STK’ların katılmasını bekliyor ve çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz. Bu çağrı çalışanın talebidir. Bu çağrıya kim uyacak, kim kulak tıkayıp benim çalışan gibi bir düşüncem yok diyecek o gün göreceğiz. O gün çalışanların yanında olanlar alanlarda, siyaset ve bürokrasinin yanında ve emrinde olanlar, makam odalarında ve hamaset dolu lafların edildiği salonlarda olacak.
2015 yılını mücadele yılı ilan edip, bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi için de gerçekleştiriyoruz. Biz tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inanıyor ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim