İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün paydaşlık yaptığı projenin tamamlanması dolayısıyla dün bir kapanış programı düzenlendi.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ve Proje Koordinatörü Dt. Hatice Terlemez, 16 Kasım 2015 tarihinde başlatılan proje kapsamında işitme engelli öğrencilere el ve vücut hijyeni, ağız ve diş sağlığı, sağlık okuryazarlığı, madde bağımlılığı, internet bağımlılığı, hasta hakları ve organ bağışı, temel ilk yardım, ergenlikte fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve sağlık kurumları olmak üzere toplam 10 ana konuda farkındalık kazandırıldığını söylediler.
Projenin başarıyla tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Yücel ve Terlemez, katkı sağlayan tüm kurum ve kişilere teşekkür ettiler.
Daha sonra işitme engelli öğrenciler tarafından, Mustafa Arıkoğlu’nun kaleme aldığı “Muayenehane” adlı bir skeç sahnelendi.
Projeye katkı sunan kişilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik, kokteyl ile sona erdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim