Önceki gün gerçekleştirilen törende Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, karşılıklı imzaları atarak, projeyi başlattılar.
Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Köklerimle Atiye Bakıyorum” sloganıyla hayata geçirilen “Sağlam Çınarlar Projesi” ile öğrencilerin okul ve çevresindeki sosyal yaşamın, ahlâkî ve etik değerlere uygun olarak şekillenmesini amaçladıklarını belirterek, “Bu sayede kültürel kodların güçlendirilerek, toplumsal sorumluluklarının farkında olan bir gençlik yetiştirilmesini hedefliyoruz. Millî birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı sağlamak için hem modern dünyaya yön verebilen hem de kendi kültürel değerlerimizi koruyan gençler yetiştirme gayesindeyiz.” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise öğrencilere temel insanî değerlerin kazandırılmasının önemine değinerek, “Bireyin belirli değerlerin farkına varması, benimsemesi ve kişiliğe dönüştürerek davranış hâlinde sergilemesi başlı başına bir eğitim ve eğitici sorumluluğudur.” dedi.
“Sağlam Çınarlar Projesi” kapsamında ilkokul öğrencileri tarafından okullarda proje kulüpleri oluşturularak, her ay belirlenen bir “değer” işlenecek. Ayın değeri ile ilgili düzenlenecek seminer ve konferans gibi çalışmalar, Çorum Belediyesi tarafından da desteklenecek.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim