Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilisim