Mehmet Yolyapar, bu çağrı yazısında, “Çimento’daki pişmanlık bir kez daha yaşanmasın” şeklinde uyarıda bulunduktan sonra, “Çorum’da TORKU örneği dev bir gıda markası neden yaratılmasın?” diye bir ufuk çizmeye çalışıyordu. Ne var ki, bir dizi görüşme, toplantı yapılmasına rağmen, arzulanan güçlü birlik oluşturulamadı. İhaleye Çorumlu Özcan-Rüstem Ekmekçi kardeşler, Ekmekçioğulları Grubu olarak girip, ihalede 493 milyon lira gibi ciddi bir rakama kadar da çıktılar.

Çorum Şeker Fabrikası, Özelleştirme İdaresi’nin 9 Nisan 2018 tarihinde yaptığı ihalede, 528 milyon liraya Safi Katı Yakıt Sanayi ve ticaret A.Ş. tarafından satın alındı ve sonraki aşamada da ihale onaylandı. Giresun kökenli, ama İstanbul merkezli Safi Holding, büyük yatırımları olan ciddi bir firma olarak Çorum halkına da güven verdi.

Çorum Şeker Fabrikası’nda yeni süreç 24 Haziran seçimlerinin ardından başladı. Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahipleri Hakan Safi ve Cengiz Safi, seçimin ertesi günü fabrikaya gelerek, işletmenin yönetimini devraldılar.

Türk-İş İl Başkanı ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman’ın verdiği bilgiye göre, 26 Haziran itibariyle Türk Şeker’e bağlı işçilerden emekliliği gelenler emekliye sevk edilirken, emekliliği gelmeyen işçilere ise 4/B veya kalan diğer Türk Şeker fabrikalarına tayin için dilekçe hakkı verildi. Emekliliği gelenlerin 2 Temmuz itibariyle işlemlerini başlattığı öğrenildi.

“Çorum Şeker’den devlet elini tamamen çekti” diyen Sefer Kahraman, şu an fabrikada kimsenin bulunmadığını, emekli olan ustabaşı ve personelin yeniden işe çağırıldığını, fabrika yönetiminin kendi ekibini kurmaya başladığını bildirdi. Kahraman, “Türk Şeker’e bağlı işçiler 26’sından itibaren 4 /B’li olarak veya kalan diğer Türk Şeker fabrikalarına tayin için dilekçe vermeye başladı” diye konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim