AVUKAT SADIK ERAL, AKP ve MHP’nin kongrelerini yapıp örgütlerini yenilediğini, CHP’nin ise bunu yapamadığını vurgulayarak, CHP’lileri, kişisel hesapları bir yana bırakıp üzerlerindeki ölü toprağını atmaya çağırdı.

7 HAZİRAN’DA KADER OYLAMASI
2015 yılı 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu seçimlerde hepimiz sadece milletvekillerini seçmeyeceğiz. Milletvekillerini seçmekten de öte hepimiz geleceğimize oy kullanacağız. Açıkçası bu seçimlerde hepimiz sadece geleceğimizi değil geleceğimizle birlikte kaderimize de oy kullanacağız; yedi kuşak kaderimizi belirleyeceğiz.
Bu seçimler her siyasi partiden önce özellikle CHP için çok daha önemli ve hayatidir. Çünkü CHP her platformda devleti kuran parti olduğunu, Atatürk`ün partisi olduğunu haklı olarak savunmuştur, söyleye gelmiştir.
Çünkü bu seçimler tarihi bir seçimdir.
Bu seçimlerde AKP iktidarı Cumhuriyetin, ülkenin, halkın geleceğini oylamaktadır. Üzülerek görmekteyiz ki, CHP kadroları yaklaşmakta olan tehlikenin farkında değildir.
CHP kadroları ve CHP’de siyaset yapanlar nedense Cumhuriyetin, laikliğin, demokrasinin, özgürlüklerin tehlikede olduğunun farkında değildir.
CHP’de siyaset yapanlar nedense ülkenin nasıl bir uçurumun kenarında olduğunun farkında değildir.
CHP’de siyaset yapanlar nedense bütün günlerini, bütün bilgi ve enerjisini ön seçime, kendi geleceklerine endekslemiştir.
Bu gidişat iyiye değildir.
Arkadaşlarımızın aday olmaları elbette en doğal haklarıdır. Elbette ki kendileri her göreve layıktırlar. Ancak herkes öncelikle ülkeye, halka, cumhuriyete, demokrasiye, sahip çıkmak zorundadır.
“Keçi can derdinde, kasap yağ derdine” siyaseti yapmak kimseye fayda sağlamaz.
2014 yerel seçimlerinde CHP ağır bir yenilgi almıştır. Aradan bir yıl geçmesine rağmen bu seçimlerin genel bir değerlendirilmesi bile hala yapılmamıştır.
2014 yerel seçimlerinde ve bu genel seçimlerde adaylık için örgütlerde istifalar olmuş, örgütler boşalmıştır. AKP ve MHP kongrelerini yaparak örgütlerini yenilemiş, takviye etmiş olmalarına rağmen, CHP bunu yapamamıştır.
Bu genel seçimlere örgütler eksik kadrolarla girmektedirler. Ve nedense genel seçimlere 120 gün kalmış olmasına rağmen örgütler sanki yaklaşan seçimden haberleri yokmuş gibi sessiz ve sakinler.
Bütün CHP’lileri, demokrat ve yurtseverleri naçizane uyarmak istiyorum.
Yarın daha geç olmadan CHP’de siyaset yapanların, adayından üyesine, başkanından delegesine hep beraber uyanıp ayağa kalkması gerekir. Herkesin üzerindeki ölü toprağını atması gerekir.
Kişisel hesapları, koltuk hırsını bir yana bırakıp ülkenin ve halkın geleceği için seçin çalışmalarına, gerekli hazırlıklara yarından tezi yok hemen başlanması gerekir.
En kısa zamanda şehirdeki mahalleden en uzak dağ başındaki kulübeye kadar çalışma planlarının yapılıp geceyi gündüze katarak çalışmak üzere topyekûn bir seçim seferberliğinin ilan edilmesi gerekir.
Aksi takdirde içinde bulunduğumuz tembellikle AKP`nin işini kolaylaştırmış, Cumhuriyete en büyük zararı kendi ellerimizle kendimiz vermiş oluruz.
Unutmayalım; bu seçimlerde sadece milletvekili seçmeyeceğiz, daha da önemlisi kaderimizi oylayacağız.
Ya çalışacağız, ya da çalışacağız.
Yoksa tarih bizim bu ihanetimizi affetmeyecektir. Kişisel hesaplara kendimizi kaptırıp, Cumhuriyeti, halkı, demokrasiyi unutmak, devrime ve şehitlerimize karşı dalalet ve ihanet olur.
Editör: TE Bilisim