Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Mevlüt Uyanık ve Doç. Dr. Aygün Akyol’un katılımlarıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerle öğrencilere akademik bir bakış açısının kazandırılması hedefleniyor.

Proje koordinatörü Emrah Kanlıkama, akademisyenlerle öğrencileri buluşturabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Projeye desteğini sunan bir başka isim de Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan oldu. Candan, burada çok farklı bir ortamla karşılaştığını dile getirirken, ortaya çıkan ürünleri işaret ederek ciddi bir emeğin aşikâr olduğunu vurguladı.

Okul Müdürü Muharrem Olukçu ise müzakere için belirlenen Cervantes’in Don Kişot adlı eseri üzerinde yaklaşık iki yüz öğrenci ile kırk beş günlük bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Hazırlık aşamasını anlatan sunumun ardından Türkçe öğretmeni Çiğdem Kocabıyık önderliğinde dramalaştırılan Don Kişot adlı tiyatro oyunu salonda büyük yankı uyandırdı.

Müzik öğretmeni Menşure Türkmen’in çalıştırdığı solo ve koro şarkılarla sonlandırılan etkinliğin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimine geçildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim