Birinci dönem “Martı” adlı kitapla gerçekleştirilen etkinliğin ikincisi “Küçük Prens” adlı kitap/film müzakeresi şeklinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Müzakere öncesinde Hitit Üniversitesi Felsefe ve Tarih Topluluğu üyeleri, yaklaşık iki yüz kadar Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencisi, öğretmen ve okul idaresi tarafından belirlenen kitap okundu. Aynı zamanda kitabın film uyarlaması da izlendi.
Öğrenciler, okumuş oldukları kitap ve izlemiş oldukları film hakkındaki duygu ve düşüncelerini kâğıda döktüler. Bu arada bir grup öğrenci de bu izlenimlerini resimlendirerek etkinliğe görsel zenginlik kattılar. Programın son aşamasında ise okunan kitap ve izlenen filmle ilgili Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aygün Akyol ile bir müzakere gerçekleştirildi. Öğrencilerin müzakereden büyük keyif aldıkları gözlendi.
Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen semah gösterisi ve türkü dinletisi ile program başlatıldı. Programın açılışında söz alan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mevlüt Uyanık, düzenlenen bu etkinlikle birlikte geleceğe dair umutların arttığını ifade etti.
Düzenlenen etkinliğe katılımlarından dolayı Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerine; mesleğine yeni atanan aday öğretmenlere, programa emeği geçen başa Okul Müdür Muharrem Olukçu ve Müdür Yardımcısı Satılmış Baskın olmak üzere, Necla Özeskici, Nalan Emektar, Emrah Kanlıkama, Özlem Türk, Demet Uysal, Menşure Türkmen ve tüm öğretmenlere teşekkür edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim