“Cami ve Gençlik”, “Sabah Namazı Buluşmaları” konularında bu güne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacak faaliyetler ile ilgili istişare toplantısı Müftülük toplantı salonunda yapıldı.
İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın başkanlığındaki toplantıya Müftü Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Müftülük Şube Müdürleri ve kısım Şefleri ile Din Görevlileri katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı açıklamada; 2014 yılı Camiler Haftası’nda başlatılan faaliyetlerin devamı olan bu toplantının Çorum’umuza hayırlar getirmesini diledi. Aşık, “Bizim geleceğimiz gençlerdir. Her camimizde bir yaşlı cemaatimizin yanında birde gencimizin bulunması lazım, bunun derdindeyiz ve bunun için buradayız” diye konuştu.
Kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençlerin cami ile buluşmaları, özellikle Ulucami’de başlatılan Sabah Namazı buluşmalarının çok faydalı olduğunu ve bundan sonrada devam etmesi için el birliğiyle gereken desteği vereceklerini belirterek, Müftülüğün yaptığı her türlü organizasyona katkı vermeye devam edeceklerini ifade ettiler. Özellikle gençleri manevi değerlere sahip çıkarak yetişmelerinin önemin vurgulandığı toplantıda Çorum’ da öne çıkmış önemli şahsiyetlerin tanıtılması ve onların örnek alınmasının faydalı olacağı belirtildi.
İl Müftüsü Mehmet Aşık, Murad-ı Rabi Ulu camiinde başlatılan sabah namazı buluşmalarının diğer Merkezi büyük camilerde de uygulanmaya başlandığını ve bunun Çorum’un genelinde ve İlçelerinde uygulanması için gayret gösterdiklerini belirtti.
Müftü Aşık, toplantıya katılan Kurum temsilcileri ve STK temsilcilerine gösterdikleri bu ilgiden dolayı teşekkür etti ve yaklaşan Kutlu Doğum Haftası öncesinde de sizlerin değerli görüş ve fikirlerinizi alarak topluma ve özellikle gençliğe faydalı olabilecek programlar yapacaklarını ifade etti.
Aşık, ayrıca başlatmış oldukları sabah namazı buluşmalarına gösterdikleri ilgiden ve yoğun katılımlarından dolayı Çorum halkına teşekkür etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim