Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, devam eden toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “İlk oturumda dile getirdiğimiz eş durumu özründe 3 yıl hizmet şartının esnetilerek 1 yıla düşürülmesi ve teklifin bütün kamu kurumlarında geçerli olması talebimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamayla kazanıma dönüşmüştür. Toplu sözleşme masası KESK tarafından provoke edilmektedir. Yasanın merhametiyle masaya oturanlar masayı provoke ediyor, bu kamu görevlilerinin tekliflerinin hayata geçirilmesini engelleme girişimidir” dedi.
Masanın tek muhatabının 11 hizmet kolunda yetkili olan Memur-Sen Konfederasyonu olduğunu belirten Saatcı,“Teklifler Memur-Sen’e ait tekliflerdir. O yüzden burada Kamu-Sen’in, KESK’in teklifi görüşülemez, onun için yetkili konfederasyonun tekliflerinin masada provoke edilmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Zamanın verimli kullanılmasını engelleyen her hareket kamu görevlilerinin haklarının görüşülme ve kazanıma dönüşme sürecini provoke etmeye yöneliktir” diyen Saatcı, “Kadınlara ilişkin tekliflere gelince Memur-Sen Kadınlar Komisyonu bu konuda iyi bir çalışma yaparak masada görüşülecek teklifleri masaya taşımıştır. Masada bunlar görüşülürken, diğer konfederasyonların bu konuda yetkili kişileri tekliflerini ve tenkitlerini iletebilirler. Yasanın merhametiyle masaya oturulması masayı provoke etmeyi getirmiştir. Bu yüzden çalışan taleplerinin hayata geçmesi için bu tür provokasyonların bir daha olmamasını istiyoruz. Son 10 günlük süreye girmiş bulunuyoruz. Bu yüzden zaman nitelikli kullanılmasını istiyoruz. Tekliflerimizin teker teker incelenmesini, irdelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim