Belediye Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak yazar Ali Haydar Haksal katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, AK Parti iktidarları döneminde iyi ve hayırlı olduklarına inandıkları icraatlar da yapıldığını belirtip, bunları tek tek dile getirdikten sonra eleştirilerini sıraladı.

İmam Hatip okullarının müfredatında değişiklik yapılarak içinin boşaltıldığını kaydeden Orhan Sakınmaz, “Eğitim sistemi yapboz tahtasına döndü. 15 yılda 6 bakan 5 müfredat değişti. İlahiyat fakültelerinde modernizm, yenilikçilik, dinler arası ve diyalog safsatalığı hâkim oldu. Bırakın âlim, din adımı yetiştirmeyi ehlisünnet Müslüman yetişmez oldu” dedi.

“Bugünün dertlerine bakarak 5-10 yıl önceki dertlerimizi arar duruma geldik” diyen Sakınmaz, “Son 10 yılda her seçimde ‘Büyük Türkiye’ sloganlarıyla sanki küçülüyoruz. Büyüme maalesef farklı alanlarda obezleşip gidiyor. Mülteci sayısı iç ve dış borç yükü, boşanma oranları, mahkemelerde ki dava sayısı, işsizlik ve uyuşturucu kullanımı gibi” şeklinde kaydetti.

Daha sonra konuşan SP İl Başkan Faruk Cıdık, Saadet Partisi olarak amaçlarının küçük bir azınlığın saadeti değil bütün insanlığın saadeti olduğunu söyledi.

“Biz yanlışın zararlının zulmün egemenliği için değil doğrunun iyinin güzelin faydalının ve adaletin egemenliği için çalışıyoruz” diyen Cıdık, çatışa ve gerginlik değil diyalog uzlaşma ve barış istediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ali Haydar Haksal, “Ortadoğu Müslümanlarının Güncel Meseleleri” konusunda görüşlerini dile getirdi.

Müslümanların bugün en temel problemlerinin ‘emin, güvenilir’ olma özelliklerini kaybetmeleri olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Haksal, “Bugün hangi davranışımız Hz. Peygamberi çağrıştırıyor. Emin ve güvenilir olmaz özelliğimizi kaybettik” ifadelerini kullandı.

Bugün tüketimin faizden daha tehlikeli hale geldiğini vurgulayan Haksal, “Faiz her şeyde var. Ama Müslümanlar öyle bir tüketim furyası içine girdiler ki kapitalizme hizmet eder hale geldiler. Batı düşüncesinin etkisi girmeye başladıktan sonra onlar gibi düşünmeye başladık. Buda İslam kültürü ve bilincinin ortadan kalkmasına neden oluyor. İslam düşüncesinin temeli adalettir” ifadelerini kullandı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim