Ziyaretlerde Ulukavak Mahallesi, Karakeçili Mahallesi, Uçtutlar Mahallesi, Yeniyol Mahallesi, Yavruturna Mahallesi, Kale Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi muhtarlığı ziyaret edilirken ziyaretlerle ilgili bilgi veren Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Mahalli İdareler Başkanı Eyyüp Ergün, şehrin gözü kulağı olan muhtarların görevlerinin ne kadar zor olduğunun bilincinde olduklarını anlattı. Muhtarlara moral desteği vermek amacıyla ziyaret ettiklerini belirten Ergün, yapılan ziyaretlerde muhtarların sorunlarının genellikle benzer özelliklerde olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Muhtarlıkların parkların içinde olmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını, parklarda gençlerin ahlak dışı durumları sebebi ile bazı şikayetler aldıklarını gençlere bu durumda bir yaptırım uygulayamadıklarından dolayı üzgün olduklarını ifade ettiklerini dile getirdi.

Çorum’u ilgilendiren başka bir konunun ise Çorum kalesi olduğun anlatan Eyyüp Ergün, Çorum Kalesinin atıl durumda olması oranın biran evvel tarihi dokusunun kazanılması için gereken çalışmaların yapılmadığını Kale çevresinde ve birçok mahallede yaşayan Irak'lı ve Suriye'li mültecilerin zaman zaman sıkıntı yarattığını ve devlet tarafından mağdur durumda olan mültecilere yardım yapılırken neden diğer zor durumda olanlara yapılmadığı ile ilgili sitemler bulunduğunu dile getirdi.

Ergün, “Şehrin sıkıntılarını elbette dile getirmek her fert gibi bizlere de düşmektedir buradan Çorum Belediye başkanımıza ilgili idari amirlerimize ve tüm hemşerilerimize üzerine düşen görevleri yapmaya davet ediyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim