Kısa adı UKEAD olan Uluslararası Kudüs Eğitim ve Araştırma Derneği Halkla İlişkiler Başkanı ve Kudüs Tarihi Araştırmacısı Kadir Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çekildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, “Afrin operasyonuna devletimiz ve milletimiz için destek veriyoruz” diyerek, İncirlik’in mutlaka kapatılması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasının devamında İslam Birliği’nin kurulması gerektiğini kaydeden Sakınmaz, “Küfür tek millettir. Bir gün Rusya, ABD ile kol kola girip karşımıza çıkabilir. Yarın askerimize bir şey olursa bunun vebali büyük olur” dedi.

İl Başkanı Faruk Cıdık ise Afrin operasyonu ile birlikte Türkiye için önemli bir adım atıldığını kaydetti. Terör örgütü PYD’nin sınırlarımıza konuşlandırılmasını doğru bulmadıklarını defalarca söylediklerini belirten Cıdık, “Ancak aklımızı kurcalayan şeyler var. Bunlar Kobani’ye girerken neden destek olduk, Kobani sınırımız değil miydi? Süleyman Şah Türbesi’ni neden geri çektik? Amerika PYD’ye silah sevkiyatını başlattığında neden nokta koymadık? Neden bölge ülkelerinin tamamıyla masaya oturmuyoruz? Bu örnekleri çoğaltabiliriz” dedi.

Cıdık, Türkiye’deki en önemli Amerikan üssü İncirlik’in biran önce kapatılması gerektiğini kaydederek, “İncirlik kapatılsın ki bu kan ve gözyaşı sona ersin. Ortadoğu’daki karmaşanın en büyük nedeni büyük İsrail projesi ve siyonizmdir” ifadelerini kullandı.

Sakınmaz ve Cıdık’ın konuşmalarının ardından “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” konulu konferansa geçildi. Kudüs Tarih Araştırmacısı Kadir Öztürk, Kudüs’ün önemi hakkında detaylı bir sunum yaptı. (Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim