Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine, çalışanlara ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son 16 yılda eğitim sisteminin keşmekeş bir hale geldiğini ifade eden Sakınmaz, Milli Eğitim bakanlarının sürekli değişmesinin sistemin en büyük problemi olduğunu vurguladı. Bakanların uyguladığı politikaların problemleri çözmediğini, aksine kördüğüm haline getirdiğini ifade eden Orhan Sakınmaz, Eğitimdeki keşmekeşliğin iktidar mensupları tarafından da dile getirildiğini, ancak bu makamın şikâyet makamı değil, çözüm makamı olduğunu kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının eleştirip, fikirler ürettiğini, iktidarın ise icraat yaptığını anlatan Sakınmaz esas sorunun Türkiye adına özgün bir model geliştirme yerine, Batı’dan aktarma model ve yaklaşımlarla eğitim sorunlarını çözmeye çalışmak olduğunu bu yanlıştan artık vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Saadet Partisi olarak yeni eğitim–öğretim yılına ilişkin çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

“Ders kitapları milli ve manevi değerlerimize uygun olarak hazırlanmalıdır. Darwin teorisinin ruh ve felsefesi ders kitaplarından arındırılıp yerine yaratılış inancı, evren, insan, dünya ve ahiret gibi konular işlenmelidir. Türkiye’de ideolojik bir dayatma olan karma eğitim kaldırılmalıdır. ’Değerler eğitimi’ yerine ‘Milli ve Manevi Değerler Eğitimi’ demeliyiz. Batı değerleri değil, bu milletin özünde olan değerler okullarda öğretilmelidir. Meslek liselerine ciddi ve nitelikli yönlendirme yapılmalıdır. Öğretmenlerin, öğrenci ve veli karşısında eli güçlendirilmelidir. Öğretmene gereken itibarı geri verilmelidir. Öğretmenler arasındaki sınıf farklılıkları kaldırılmalıdır., Cuma gün Cuma namazı dikkate alınarak, mesai saatleri bütün çalışanlar ve öğrencilerin ibadet özgürlüğüne uygun olarak düzenlenmeli. Okullarda, şans oyunlarının zararlı olduğu anlatılmalıdır.”

Editör: TE Bilisim