Toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Faruk Cıdık, aday adaylığı açıklamasının daha önce yapılacağını ancak parti il merkezlerinin bulunduğu binanın çatı katında meydana gelen yangın nedeniyle gecikme yaşadıklarını söyledi.

“ÜLKENİN ASIL SORUNU İŞBİRLİKÇİLİKTİR”
Saadet Partisi Aday Adayı Selim Cebeci, Türkiye’de yaşanan en büyük sıkıntının yanlış tutumların peşinen kabul edilmesi olduğunu belirterek, “Gücün üstün tutulması ile birlikte bu süreç hem sağlıklı tedbirler alınmasını engelliyor, hem de zaman kaybına yol açıyor. Ve hazırlıksız yakalanmak için adeta her şey hazırlanıyor. Hazırlıksız yakalanmak istemeyeler bilmelidir ki bu ülkenin asıl meselesi, paralel yada Ergenekon değil, işbirlikçiliktir” dedi.

“DENİZ BİTTİ GEMİ KARAYA OTURMAK ÜZERE”
Bir diğer aday adayı Mustafa Bulut ise 3 Kasım 2002’den buyana ülkenin AKP tarafından yönetildiğini ifade ederek, “Bu kardeşlerimiz ne yazık ki kendilerin hâlâ milli görüşçü olduğunu beyan ederek halkımızdan oy isteyerek iktidara gelmişlerdir. Bu süre zarfında halkımızın lehine olan kanunlar çıkarmak yerine AB, ABD ve siyonizmin istekleri doğrultusunda hizmet ettikleri görülmüştür” şeklinde konuştu.
Ak Parti’nin her seçim döneminde mağduriyet politikası izlediğini dile getiren Bulut, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“AKP ve yöneticilerinin popülerliğinin arttırılması için sürekli suni gündemler oluşturuldu. AKP’ye açılan kapatma davası, Genelkurmay tarafından verilen e-muhtıra bildirgeleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 dayatması, Cumhuriyet mitingleri gibi gündemlerle her zaman mazlumun, mağdurun yanında olan halkımızın saf ve temiz duyguları ile oynanarak, oy alma yoluna gidilmiştir. Artık deniz bitti, gemi karaya oturmak üzere.”

“ÜLKE BÖLÜNMENİN EŞİĞİNE GELDİ”
Saadet Partisi Aday Adayı Mehmet Durmaz da ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğini kaydederek, kurtuluşun milli görüşte olduğunu söyledi.
Seçimlere 31 partinin katıldığını ancak Saadet Partisi’nin hastalığı teşhis edip tedaviyi ortaya koyarak diğer partilerden ayrıldığını belirten Durmaz, “Biz yol gösteriyoruz. ‘Şu yanlışı yapmayın’ diyoruz. Doğrusunu anlatıyoruz. Görülen odur ki, tarif etmekle olmuyor. İktidardakiler de kimsenin önerisini dikkate almıyor. Buna sessiz kalamayız. Çünkü vatan gemisi su almaya başladı. Ülke bölünmenin eşiğine geldi. İktidar olanlar halkı değil, kendi istikballerini düşünüyorlar” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim