Pazar günü Anayasa değişikliği teklifinin oylanacağını kaydeden Cıdık, 16 Nisan’ın önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Çıkan sonuç ne olursa olsun, “evetçi”siyle, “hayırcı”sıyla, iktidarıyla muhalefetiyle herkesin bu sonuca saygı duymak zorunda olduğunu vurgulayan Cıdık, “Bu, husus kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Biz şimdiden çağrımızı yapıyor, 16 Nisan’da çıkacak sonucun zafer ya da mağlubiyet olarak değil, millet iradesiyle ortaya çıkmış demokratik bir sonuç olarak görülmesini diliyoruz. Çünkü hep söylediğimiz gibi, görüşlerimiz düşüncelerimiz, kararlarımız farklı olsa da, hepimiz bu ülkenin iyiliğini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SAADET PARTİSİ HAYIR DİYECEK”

“Referandum tarihi yaklaştıkça partilerine yönelik algı operasyonlarının da arttığını kaydeden Cıdık, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Sosyal medya başta olmak üzere bazı mecralarda, sanki Saadet Partisi evet oyu verecekmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Saadet Partisi teşkilatları Türkiye’nin en disiplinli teşkilatıdır.

Çok net bir şekilde bir kez daha ifade ediyoruz ki, Saadet Partisi bu seçimde “Hayır” oyu verecektir.

En başından beri diyoruz ki, “Biz Başkanlık sistemine karşı değiliz. Getirilen bu metnin muhtevasına karşıyız”

Aslında, biz başkanlık sistemine “Evet” diyebilmek için çok çalıştık; ancak iktidardan da “Evet” demememiz için elinden geleni yaptı. Zira bu metinde kuvvetler ayrılığı ilkesi sağlanmamıştır. Başkanlık sisteminde daha güçlü hale getirilmesi gereken Meclis, tam tersine daha güçsüz hale getirilmiştir.

Bu metinde Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak hiçbir işaret yoktur.

Tek söylenen, bize güvenin, olmaktadır. Ciddi bir denetim mekanizması oluşturulmamıştır. Meclis hükümetten neredeyse tamamıyla koparılmıştır.

Hayır çıkarsa daha düzgün bir Başkanlık Sistemini nasıl kuracağımızı hep birlikte yeniden tasarlayalım. Evet, çıkarsa, gidişata bakar, eksik ve noksanları nasıl telafi edeceğiz üzerinde tartışalım.

Görünüşte çok güzel bir bina yapabilirsiniz. Ama herhangi bir tehlike anında, o binanın yangın merdiveni yoksa bu felaket getirir. Biz bu yüzden “Hayır” diyoruz.”

“BİR AN EVVEL GERÇEK GÜNDEME DÖNMELİYİZ”

“Bugün ülkemiz hem iç politika da hem de dış politika da çok temel sorunlarla karşı karşıya. Burnumuzun dibi Suriye’de tarihin en büyük kaoslarından biri yaşanıyor.

Küresel güçlerin savaş çanları çalınıyor. Peçeteler üzerinde İslam ülkelerinin haritaları yeniden çiziliyor. İçeride ise umutsuzluk hâkim. Ekonomi tıkanmış, işsizlik cumhuriyet tarihin en yüksek seviyelerine gelmiş dayanmış. Ama bizim konuşabildiğimiz tek şey var, evet mi- hayır mı? Bir an evvel ülkemizin gerçek gündemine dönmek zorundayız. İnşallah bu referandum büyük bir olgunlukla sonuçlanır. Ve bizler milletçe, devletçe bu devasa problemlerin çözümüne odaklanırız.”

“16 NİSAN HAKKIN, ADALETİN VE KARDEŞLİĞİN YERLEŞMESİNE VESİLE OLSUN”

“Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyor,

İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak aziz milletimize arz ediyoruz.

16 Nisan Pazar günü yapılacak Referandumun, ülkemizde iyiliğin, hakkın, adaletin yerleşmesine vesile olmasını diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim