Çorum İl Özel İdaresi tarafından özel sektörü teşvik için hayata geçirilen Rüzgar Enerji Santrali projesinin geçici kabul aşamasına geldiği belirtildi.

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nin Alaca’ya bağlı Yüksekyayla Köyü’nde yaptırmakta olduğu RES projesinde sona yaklaşıldığı açıklandı. Valilik internet sitesinde yapılan açıklamada ilimizde örnek bir projenin daha hayata geçirildiği vurgulandı.

Özel sektördeki ticari şirketlerin yenilenebilir enerji projelerini yapmalarında teşvik anlamında hayata geçirilen 250 kW Rüzgâr Elektrik Santrali projesinin yapım sözleşmesinin 24 Nisan 2015 tarihinde imzalandığı hatırlatılan açıklamada “Yapım işi kapsamında çalışmaları devam etmekte olup montaj aşaması tamamlanan Rüzgâr Elektrik Santralinin geçici kabul işlemleri devam etmektedir. 250 kilowatt/saat üretim kapasiteli türbinle Çorum ve bölgesinde yenilenebilir ve temiz enerji konusundaki farkındalığın artırılması ve rüzgâr enerjisi üretim payına katkı sağlaması hedeflenmektedir. Üretilen elektrik ile İl Özel İdaresinin elektrik giderleri karşılanacaktır” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim