Lüks aracıyla çarptığı Çorumlu polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ü şehit olmasına, bir polisin ise yaralanmasına neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada karar açıklandı.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 8 aydır tutuklu bulunan sanık Rüzgar Çetin ve avukatı hazır bulunurken, celse arası mahkemeye Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe gönderen şehit İsmet Fatih Alagöz’ün ailesi ve avukatları ile yönetmen Sinan Çetin duruşmaya katılmadı.
Duruşmada Savcı, Çetin'in 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Karar için ara verilen duruşmada ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin’e  “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca sanık Çetin'in tahliyesine de karar verdi. Ayrıca mahkeme sanığın kusur durumunu göz önünde bulundurarak ehliyetine 1 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı.
İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 aydır tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, karar duruşmasında, “Ben kazaya sebebiyet verecek bir harekette değildim. Trafik kurallarını ihlal etmedim. Önümdeki aracı geçmek için sollama yapıyordum. Aldığım alkol oranına dikkat ederek araca bindim. Zaten hızlı değilim. Çok üzgünüm. Bir insanın sevdiklerinden ayrılmasına neden olduğum için üzgünüm. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” diye konuştu.
Çetin'in avukatlarından Mehmet Uysal ise kazada hayatını kaybeden Fatih Alagöz'ün ailesi ile kazada yaralanan Emre Tetik'in şikayetlerinden vazgeçtiğini hatırlatarak, “Onların da helalliği alınmıştır. En acı duyan onlar olmasına karşın müvekkilin ve ailesinin acısını görmüştür. Tahliye talep ediyoruz “ diye konuştu.
Öte yandan Rüzgar Çetin’in 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılması ve tahliye edilmesine yönelik karara mahkeme başkanı muhalefet şerhi koydu. Mahkeme başkanı Erdoğan Şimşek, Rüzgar Çetin’in kazada kusurunun yoğunluğu ve mağdurların kemer takma zorunluluklarının bulunmamasını göz önünde bulundurarak cezanın 15 yıl hapis olarak belirlenmesi ve tutukluluğun devamı kararı verilmesi gerektiğini belirtti.
(İHA)
 
Editör: TE Bilisim