Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum demiryolunun yatırım programına dahil edilmesinin sevincini yaşadıklarını ifade etti.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı meclis toplantısı önceki akşam Meclis Başkan Vekili Necip Uygur yönetiminde yapıldı. Yoğun bir gündem maddesiyle gerçekleşen yılın ilk toplantısında TSO Başkanı Başaranhıncal da gerek demiryolunun yatırım programına alınması gerekse pirinçte KDV’nin düşürülmesi konusundaki çalışmalarda belli bir seviyeye ulaşılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Demiryolunun artık Çorum’a kısa bir süre içerisinde geleceğine inandığını söyleyen Başaranhıncal, “Çorum için demiryolu çok önemliydi ve yatırım programına alındı. Demiryolu Çorum’a hayırlı olsun. Demiryolunun Çorum’a getirilmesinden emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Memleketimiz güzel bir hizmete daha kavuşuyor” diye konuştu.
Çorum demiryolunun yatırım programına alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ve milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür eden Başaranhıncal, “Demiryolunun programa girmesi Çorum’un 90 yıllık rüyasında atılan en önemli adım oldu. Ayrıca pirinçte KDV’nin düşürülmesi konusundaki talebimiz iki yıl sonra yerine geldi. Bu sayede Çorum pirincinin ihracat şansı da artmış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Çorum TSO’nun güneş enerji sistemi ile hazırladığı 824 bin liralık projeye OKA’dan 618 bin TL ve TSO’dan 206 bin TL verilerek yapılacağını hatırlatarak ihalesinin yapıldığını, bu hafta sözleşme imzalanacağını ve yer tesliminden sonra da 6-8 ay içinde bitirilerek aylık TSO’ya 10 bin TL getiri sağlanacağını ifade eden Başaranhıncal, Fuar alanında yapımı devam eden kompleksin şimdilik parasal sıkıntısı olmadığını, bu tür yorumların gerçeği yansıtmadığını, inşaat süreçleri yüzünden işin uzadığını anlatarak “Dış cephe kaplamasıyla ilgili süreç devam ediyor. Teklifleri aldık ve firmalarla görüşeceğiz” dedi.
Ön kabulü yapılan Teknokent’in 3-4 ay sekreteryasının TSO tarafından yürütüleceğini söyleyerek OSB’deki Meslek Lisesi inşaatının bittiğini ve iç dizaynının yapıldığını anlatan Başaranhıncal, Osmancık OSB’de yüzde 40 TSO, yüzde 20 Özel İdare ve yüzde 40 Belediye hissesi bulunacağını, Çorum OSB kuruluşunda da yüzde 87 ile yeraldıklarını ancak dernek kurulduğunda kanunen olmaları gereken yüzde 7 hisseye kadar düştüklerini, aynı durumun Osmancık için de geçerli olduğunu açıkladı.
Öte yandan TSO Meclis Toplantısı’nda Başaranhıncal’ın konuşmasından sonra diğer gündem maddeleri ile birlikte Osmancık Organize Sanayi Bölgesi için kurulacak şirkete TSO’dan 6 asil ve 6 yedek üyenin belirlenmesi için de seçim yapıldı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim