TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, hafta sonu yapılan genel kurulda tekrar güven tazeleyen Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.
Beraberinde Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya olduğu halde MÜSİAD Çorum Şubesi’ni ziyaret eden Uslu, “Genç arkadaşların girişimciliği bizi yüreklendiriyor. Türkiye’nin gençliği ve geleceği daha aydınlık. Kimse geleceğinden umutsuz değil” dedi.
MÜSİAD’ın ilk kongresinde divan başkanlığını kendisinin yaptığını kaydeden Uslu, konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye’de ilk defa bir işçi bir işveren örgütünün genel kurulunda görev almıştı. MÜSİAD’la 28 Şubat’ta ise yol arkadaşlığı yaptık. Çok sıkıntılı gürler yaşadık. Ama bunların tamamını artık geride bıraktık.
MÜSİAD’ın Türkiye’de önemli bir rolü var. Anadolu sermayesini temsil ediyor. Anadolu sermayesini temsil eden yapıların ülkeyi değiştirme gücü daha fazla. Çünkü Anadolu sermayesinde özgüven duygusu var. İstanbul sermayesi Türkiye’nin en zor günleri olan işgal döneminde tavrını Türkiye’den yana koymamıştır. Ulusal menfaatler mi kendi menfaatler mi denildiğinde kendi menfaatini tercih etmiştir.
Türkiye’nin geleceği için kaygılanan yapılara ihtiyacımız var. MÜSİAD bunların öncüsüdür. TÜSİAD’ın, kendisini büyük sermayenin öncüsü olarak görmekten vazgeçerek Anadolu sermayesini de kucaklayan yeni bir anlayışa evrilmesi gerekiyor. Bu yapıdan kurtulamadığı için MÜSİAD gibi yapılar oluştu. İşadamları derneklerinin sayısının artması Türk ekonomisine ivme kazandırdı. Ar-Ge ve inevasyon çalışmaları işadamlarının gündeminde başat rol oldu.
Anadolu sermayesi tercihini her zaman değişim ve dönüşümden yana kullanmıştır. Ülkenin siyasi geleceği açısından bu işbirliğini devam ettirmek zorundayız. Herkes imkânlar ve yetenekleri ölçüsünde ülkenin geleceğine katkı sunmalıdır. Sol siyasetin “kurtuluş yok tek başına, ye hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı çok doğru bir slogan. Bu gemide hepimiz varız. Bu nedenle hep beraber genel kurtuluşu hedefliyor olmamız lazım. Dünya halen küresel krizin etkisinden kurtulamadı. İnsan odaklı politikalara her zaman ihtiyaç var.
Çorum, çevre illerle kıyaslanamayacak düzeyde önemli yatırımları aldı. Demiryolu 2 hatlı olacak. Hattın birisi hızlı tren, birisi ise yük taşıma amaçlı olacak. Feribotun “feri” ile treni birleştirerek oluşturulan “feritren” projesiyle Rusya’da üretilen ürünler deniz yoluyla Karadeniz’den Samsun’a oradan da tren yoluyla Çorum üzerinden Akdeniz’in Mersin Limanı’na ulaştırılacak. Bu Çorum ekonomisine büyük bir katkı sunacak. Bu projeye “sadece Çorum’dan tren geçti” diye bakamayız. Çevre illere bakıp da yapılan işlerin küçümsenmesinin bize yararı olmaz zararı olur.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim