Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının büyük Atatürk liderliğindeki İstiklal mücadelesinde dönüm noktası olduğunu belirten Bekiroğlu, “Milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Yüce milletimiz ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün Dünya’ya ilan etmiştir. Aldığı kararla yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olmuştur. TBMM’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk Devletinin resmi olarak tüm Dünya’ya duyurulması açısından da önemlidir” dedi. TBMM’nin 95 yıl önce olduğu gibi bugün de milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin demokrasimizin ve geleceğimizin teminatı olduğunu kaydeden Bekiroğlu, açıklamasına şu şeklide devam etti:
“23 Nisan sadece milli egemenlik bayramı olarak değil aynı zamanda çocuk bayramı olarak Atatürk ve milletimizin çocuklarımıza verdiği önemin, inancın, güvenin bir göstergesidir. Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin tarihinde insan sevgisini ve kardeşliğini hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir.
Bugün dünyanın bir çok ülkesi ekonomik ve siyasi açıdan bir buhran içindeyken temeli 23 Nisan 1920’de atılan Türkiye Cumhuriyeti ekonomik ve sosyal açıdan istikrarın sağlanması huzur ve güven ortamının hakim olması yolunda çok büyük mesafeler kaydetmiştir. Devletimiz dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yerini almıştır. Bu büyük başarının yakalanmasında halkımızın fedakarlığı ve devletimizin sağladığı destek temel etkenlerden biridir. Ülkemizin daha gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için, toplumumuzun bütün kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Devletimiz gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. Bizim bütün çabamız, bütün gayretimiz gelecek nesillerin huzur güven ve gururla yaşayacağı bir Türkiye oluşturmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü vatanımız için ve kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim