Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, MHP’yi şehit kanları üzerinden politika yapmakla, Ülkü Ocakları Başkanı’nı da oturduğu yerden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamakla suçladı.
“Türkiye’nin etrafı yangın çemberi iken dış mihraklar ülkemizde kaos ortamı yaratmak için ülkenin istikrar ve istikbaline zarar vermek için uğraşırken MHP’nin ucuz siyasi oyunlarına necip Türk Milleti kanmayacaktır.” ifadelerini kullanan Rumi Bekiroğlu’nun yazılı açıklaması şöyle:
“Şehrimizde birileri masa başında oturmuş, şehitler üzerinden, kandan politika yapıyor.
Önceki gün milletçe gurur duyduğumuz, şanlı ordumuzun büyük zaferlerinden 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık. Şanlı Mehmetçiğimizin kutlama törenlerinde neredeydiniz, neden katılmadınız milli bayramımızı boykot eder gibi. Genel Başkanınız Bahçeli de kutlamalara katılmadı. Çünkü sizler masa başında, uzaktan konuşursunuz. Yan kuruluşunuz olan Ülkü Ocakları Başkanı da oturduğu yerden 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, basın açıklaması yapıyor. Ucuz politikalardan, göz boyamalardan vazgeçelim.
Kimse bu ülkenin kılına zarar gelsin istemiyor, ama bazıları terörden, kandan beslenip nemalanmaya çalışıyor. Şehit kanları üzerinden politika yapıyor. Hayır, hayırdan başka bir şey bilmeyenler neden koalisyon ortağı olmadılar? Hiçbir fikirleri olmayanların meydanlarda salvo atmaları kolay. Neden sorumluluk almadınız. AK Parti’nin HDP ile anayasa gereği seçim hükümeti kurmasını eleştiriyorlar. Her türlü formüle hayır diyen MHP’nin, HDP’nin seçim hükümetinde yer almasının sorumluluğunu da taşıması gerekir. Parti menfaatlerini ülke menfaatleri önüne koyan MHP, koalisyon ortağı olmadığı gibi anayasa gereği kurulması gereken seçim hükümetine bile partilerinden aday vermeyeceğini açıklamıştır. Türkiye’nin etrafı yangın çemberi iken dış mihraklar ülkemizde kaos ortamı yaratmak için ülkenin istikrar ve istikbaline zarar vermek için uğraşırken MHP’nin ucuz siyasi oyunlarına necip Türk Milleti kanmayacaktır. Bu ülke birilerinin oyuncağı değildir. Millet MHP’nin ne yaptığını görmüyor mu? Tarih ve Türk Milleti bunları unutmayacaktır.” 
Editör: TE Bilisim