Kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini belirten Bekiroğlu, “Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Toplumda okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek kazandırmak, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmasını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek üzere, her yıl Mart ayının son Pazartesi gününü Kütüphaneler Haftası olarak kutlamaktayız” dedi.
Toplumun refah seviyesini arttırmak, 2023 vizyonunu benimseyen gençlik yetiştirmek hedeflerine ulaşmanın yolunun gerçek anlamda bilgi toplumu olmaktan geçtiğini kaydeden Bekiroğlu, “Özlediğimiz ve hedeflediğimiz anlamda bilgi toplumunu meydana getirebilmenin yolu ise eğitime, bilime ve araştırmaya birinci derecede önem vermekten geçmektedir" ifadesini kullandı.
Günümüzde uygarlık hızlı bir şekilde geliştiğini vurgulayan Bekiroğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bilgi yelpazesi bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır.
Kütüphaneler, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın hayata bilgili ve donanımlı bireyler olarak hazırlanmalarını adına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocuklarımızı kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla kütüphanelere yönlendirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; toplum olarak içimizdeki kitap sevgisinin artmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim