Binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan Marmara depreminin yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını ifade eden Bekiroğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz. Dünyada depremi önceden haber veren bir sistem henüz icat edilmedi ama bizler depreme hazırlıklı olmalıyız geriye doğru baktığımızda 1999’da bizler depreme hazırlıklı değildik. Devlet ve toplum olarak sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde tutmak ve gerekli önlemleri almaktır. Son 13 yılda deprem gerçeğini göz önünde bulunduran hükümetimiz yasal ve idari yönden birçok reformlara imza atmıştır. Şimdi inşaat kalitesi olarak deprem sonrası barınma, yeme, içme, ulaşım ve araç gereç kullanımı açısından 1999’dan çok ilerdeyiz. Devletimiz tarafından desteklenen kentsel dönüşüm uygulaması da bir fırsattır. Amacımız kimsenin canı yanmasın.
17 Ağustos depreminde yakınlarını kaybeden ailelerimizin acılarını bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor milletimizin bir daha böyle büyük felaketler ve acılar yaşamamasını temenni ediyorum.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim