Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla birlikte milletin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği istiklal mücadelesini başlattığını belirten Bekiroğlu, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir şekilde mücadeleye girildiğini kaydetti.
19 Mayıs 1919 tarihinin ülkemiz için önemine değinerek bu girişimin büyük zaferle taçlandırıldığını ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyleyen Rumi Bekiroğlu; “Bu günün gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla Cumhuriyetin 100.yılında bir çok hayalini, bir çok hedefini gerçeğe dönüştürerek büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum.
En büyük servetimiz gençlerimizdir. Bu nedenledir ki hükümetimiz genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya ile rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için çalışmakta, her türlü imkan ve kaynak seferber edilmektedir. Bizler gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz.
Bizim en temel görevimiz gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu süreçte gençlerimize büyük görev ve sorumluluklarda düşmektedir. Gençlerimiz kendilerine sunulan fırsat ve imkanlardan en iyi şekilde istifade etmelidir. İnanıyorum ki gençlerimiz ülkemizin ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır. Bu duygularla Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim