Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Necmettin Erbakan’ın vefatının 5’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Necmettin Erbakan Hoca’nın hayalleri bugün bir bir gerçekleşmektedir” dedi.
Türk siyasetinde kendine mümtaz bir yer edinmiş, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve bir bilim adamı olan Necmettin Erbakan’ı 5. ölüm yıldönümünde anan Bekiroğlu, Erbakan’ın bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir lider olduğunu dile getirdi.
Bekiroğlu, açıklamasında şunları ifade etti:
“Yakın tarihe damga vuran ve hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Necmettin Erbakan’ın Türkiye’nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkıları olmuştur. Siyasi hayatı boyunca partisi 4 defa kapatılan Necmettin Erbakan askeri vesayete karşı koymaya çalışmış ve nihayetinde 28 Şubat gibi bir kara sayfayı da yaşayarak adeta siyasetten men edilmiştir. Ama o her şeye rağmen siyasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmüş ve bir siyasi miras bırakmıştır.
Necmettin Erbakan Hoca’nın hayalleri bugün bir bir gerçekleşmektedir. Bugün artık Türkiye tüfeğini, gemilerini, insansız hava araçlarını, tanklarını, helikopterlerini kendisi yapıyor. Hatta kendi uydusunu uzaya gönderdi. İnşallah 2023 yılında kendi savaş uçağını da kendisi yapacak. Savunma sanayimizde kendi yazılımlarımızı kendimiz üretiyoruz. Şükürler olsun bütün bunlar yapıldı.
Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Necmettin Erbakan’ı şükranla, minnetle yad ediyor, bir kez daha kendisine Allah’ tan rahmet diliyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim