Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı hükümetin açıkladığı kapsamlı vergi affı ve yapılandırma kanun tasarısı ile ilgili açıklama yaparak Çorumlulara borçlarını yapılandırma çağrısında bulundu.
Vergi türü fark etmeksizin hangi vergi olursa olsun yeniden yapılandırma kanunu kapsamına girdiğini ve bu borçların taksitle, daha az tutarla ödeme imkanı getirildiğini söyleyen Rumi Bekiroğlu, “Gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yapılandırma ve af 30 Haziran ve önceki yıllara ait borçları kapsıyor” dedi.
Yapılandırma kapsamına giren borçlarla ilgili bilgi veren Bekiroğlu, “6,3 milyon borçlu içinde 3,9 milyon vatandaşın borcu motorlu taşıtlar vergisinden geliyor. Trafik para cezası borcu olan 4,2 milyon vatandaşımız var. 3,9 milyon mükellefin borcu 1000 liranın altında bulunuyor. Askerlik para cezası, seçim para cezası, nüfus para cezaları var. Öğrenim kredisi alıp da ödemeyip 580 bin öğrenci var. Bunların 1,4 milyar lira öğrenim kredisi borcu var. Bu borçlar da kanun kapsamında düşük tutarlarla ödenebilecek. Belediyelere olan emlak vergisi borçları da düzenleme kapsamında, çevre temizlik vergisi kapsamda” diye konuştu.
Vergi dairesine borcunun tutarı 50 lira ve altında olanların borçlarının silineceğini de hatırlatan Bekiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaş bu borcu ödemekten kurtulacak. Bu kapsamda 29 milyon adet dosya var. 1,2 milyarlık kamu alacağından vazgeçiyoruz. 67 milyar TL’lik prim borçları yeniden yapılandırılacak. Sağlık sigortası kapsamında 5,9 milyon vatandaşın 10,3 milyar TL borcu var”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim