Rahmet ve cömertliğin en üst seviyeye çıktığı mübarek ramazan ayını tamamladıklarını belirten Bekiroğlu, “Yüce dinimizin bizlere hediye ettiği iki bayramdan biri olan ramazan bayramını karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.
Bayramların toplumumuzu bir ara da tutan en önemli yapı taşlarından olan özel günler olduğunu kaydeden Bekiroğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bayramlar kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma, duygularını en üst seviyeye çıkardığı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği için, tarihimizde ve milletimizin hayatında her zaman mümtaz bir yere sahip olmuştur. Ramazan bayramı vesilesiyle küskünlükleri ortadan kaldıralım. Komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla, bayramlaşalım. Muhtaçları, düşkünleri, ihtiyaç sahiplerini koruyup gözetelim. Bayrama buruk giren öksüzleri, yetimleri unutmayarak, onları sevindirmeyi, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim.
Bizim medeniyetimizde kimse dini, dili, rengi nedeniyle dışlanmamış, horlanmamış, eziyet görmemiştir. Mazlumlarla dayanışma içinde olmayı, onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır. Dünyanın muhtelif yerlerinde acı, ızdırap, sıkıntı içinde olup bayramın neşe ve sevincini tadamayan kardeşlerimiz var. Bayram vesilesiyle İslam dünyasında yaşanan bu acı ve sıkıntılarında bir an önce son bulmasını, bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzu ediyorum.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim