Rumi Bekiroğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daima çağın ilerisinde hareket ettiğini, hayata geçirdiği refomların ve inkılapların Türk milletini uygar dünya ile buluşturduğunu gibi bir çok devlete de örnek bir lider olduğunu dile getirdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı olarak Türkiye’nin yoluna devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Büyük şahsiyetler tas tutarak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak vefatının 77. yılında Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve cumhuriyetimizin kurucusu olarak övgüyle anıyoruz.
Atatürk daima çağın ilerisinde hareket etmiştir. Hayata geçirdiği reformlar, inkılaplar milletimizi uygar dünyayla buluşturduğu gibi birçok devlete de örnek olmuştur. Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem onu dünya lideri yapmıştır.
Ulu Önder Atatürk, ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet olacaktır’ demiştir. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesine çıkarmakla mümkün olacaktır.
Bugün bizler Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimizde cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu düşüncelerle tekrar Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim