3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “ Uluslar Arası Engeliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler günü, engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.
Engelli olmanın bir sağlık meselesi olduğu kadar aynı zamanda sosyal ve ekonomik seçmeleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğunu dile getiren Bekiroğlu, bu sorunların çözümünde toplumun bütün kesimlerinin rol üstlenmesi, elini vicdanına koyması, sorumluluk alması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana engellilerin sorunlarına samimiyetle eğildiğini, engellilere yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra gıda, nakdi yardım, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunların çözümü ve engellilerin her bakımdan gelişmelerini sağlayacak yapılanlarda büyük önem arz ettiğini anlatan Bekiroğlu, “İlimizde engelli vatandaşlarımıza sosyal yardım kapsamında 2003 yılında 3 milyon TL kaynak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken 2014 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kaynak miktarı 137 milyon TL’ye çıkardık. 2007 yılında yaptığımız değişiklikle 21 bin 617 kişiye, yaşlılık aylığı kapsamında 12 bin 936 kişiye, engelli yardımları kapsamında 8 bin 355 kişiye ve 560 engelli yakınına toplam 55,7 milyon nakdi yardım yaptık. İhtiyaç sahiplerinin eksikliklerini gidermek için 2003-2015 döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlarımıza 458,6 milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık. 13 yıllık iktidarımız dönemi içerisinde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yaptık. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık.”
(İHA)
Editör: TE Bilisim