Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine alınan 2 dijital röntgen, 1 seyyar röntgen ve 1 dijital ultrason ayrıca 3 yoğun çözünürlüklü ultrason sayesinde tetkikler daha iyi ve hızlı yapılabilecek.
Yapılan düzenleme hakkında bilgi veren Hastane yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, hastanede yapılan uygulamaları ve alınan cihazları tanıttı.
Kan alma bölümünde değişiklik yapıldığını ve kioks ismi verilen sıra alma makinesi konularak kan almanın sıraya konulduğunu belirten Zehir, yaşlılar engelliler ve 12 yaşından küçüklere kan alma işlemi sırasında öncelik tanındığını ve bu sayede bekleme durumunun da ortadan kaldırıldığını vurguladı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı’nın da katıldığı tanıtımda, 12 yaşından küçüklerin kan alma işlemleri için ayrı bir oda oluşturulduğunu ayrıca bu işlem sırasında hastaların mahremiyetinin de düşünülerek bölümler oluşturulduğunu söyleyen Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, bazı vatandaşların işlerinin çabuk görülmesi amacıyla öncelik tanınan bölümlerden sıra almak istediğini belirterek, kan alma sıralarının da hastaneye başvuru alınan isim üzerinden yapılacak olması nedeniyle normal hastaların önceliği bulunan bölümlerden sıra alamayacağını kaydetti.

HASTA BAŞINDA RÖNTGEN
Yeni alınan 2 dijital röntgen sayesinde hem daha hızlı teşhis konulduğunu hem de daha az radyasyon salınımı olması nedeniyle zararının da az olduğunu belirten Hastane yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, “dijital röntgenler sayesinde hasta filminin çıkması için 2 saat beklememiş olacak. Film çekilir çekilmez doktorun bilgisayarından görülebilecek. Taşınabilir dijital röntgen sayesinde de hastaların yatakları başında röntgeni çekilebilecek. Dijital röntgen cihazları diğerlerinden daha az radyasyon salınımı yapması, filmlerinde kurşun olmaması gibi sebeplerle çevreye zararı da daha az” dedi.

DİJİTAL ULTRASON İLE KOLAY TEDAVİ
Hastaneye kazandırılan cihazlar arasında 4 tanede ultrason cihazı bulunduğunu belirten Zehir, dijital ultrason cihazı sayesinde yine röntgende olduğu gibi teşhiste hız kazanılırken, 3 yoğun çözünürlüklü ultrason cihazı sayesinde de özellikle kanser türü hastalıkların daha başlangıç noktasında görülebildiğini belirtti.
Yoğun çözünürlüklü ultrasonun özellikle ameliyatlarda işe yaradığını kaydeden Sinan Zehir, doktorun özellikle göğüs kanseri başlangıcı gibi konularda dokuya fazla zarar vermeden belirlenen kitleyi tomografide görüp çıkarabildiğini ifade etti. Yeni cihazlar sayesinde hastaların büyük illere gönderilmek zorunda kalınmadığını belirten Zehir, bu kadar özelliği bulunan cihazların maliyetinin 1 milyon lirayı bulduğunu ve bölgede başka aynı özelliklerde tanı cihazları bulunmadığını vurguladı.




Editör: TE Bilisim