Çağdaş Türk edebiyatının seçkin roman ve öykü yazarlarından Canan Tan’ın konferansına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve çok sayıda okur katıldı.
“Çağdaş Türk Edebiyatında Kadının Sesi” konulu konferans veren Canan Tan, Çorum’a gelmeden önce başka iller gibi olacağını düşündüğünü ancak gelince bu önyargının değiştiğini belirtti.
Girişimci iş kadınları ve sanayicileri ile Çorum’un farklı bir çizgisi bulunduğunu belirten Canan Tan, Çorum’a geldiğinden beri ayaklarının yere basmadığını ifade etti. Esas mesleğinin eczacılık olduğunu ancak edebiyatı daha çok sevdiğini belirten Tan, yazdıklarının ise yılların birikimlerinden oluştuğunu dile getirdi.
Edebiyat dünyasında erkeklerin egemen olduğunu ancak yazdıkları ve duruşu ile kendini kanıtlamış kadınların bulunduğunu belirten Canan Tan, romanda ileri çıkmaya başlayan kadınların şiirde ise geri kaldıklarını bunun nedeninin de tabu sayılan kelimelerin aşk, sevgi, ayrılık gibi ifadeleri kullanamamaları olduğunu anlattı.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim