“Reza Zarrab Davası” hakkında açıklamalarda bulunan Mücahid Ahmed Köksal, söz konusu dava ile geri dönüşü olmayacak bir sürecin başlamasından duyduğu endişeyi dile getirerek şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkemizin kendi coğrafyasında zorlu bir süreçten geçtiği ve milletçe birlik beraberlikten uzaklaşmamamız gereken bir dönemde, söz konusu davanın tamamen siyasi olduğunu ve ülkemizin hedef tahtasına konduğunu sorumluluk sahibi siyasilerin ve tüm memleket sevdalılarının görmesini bekliyoruz. Bu davayı, arka planını, asıl yapılmak isteneni görmeyerek siyasi kaygılar ve kısır analizlerle değerlendirmek her şeyden önce ülkemize zarar verecektir. Bu yargı hamlesinin ve muhalefet üzerinden ilerleyen Türkiye’deki yansımalarının, küresel senaryonun bir parçası olduğu gerçeğini tüm kamuoyu görmelidir.”

(Recep SERBES) insel, duygusal istismar ve ihmal olmak üzere 4 temel grupta incelendiğini belirten Hande Güllü, ülkemizde fiziksel ve cinsel istismarın yaygın olduğuna dikkat çekti.

Cinsel istismarın toplumda sık rastlanan bir durum olmasına rağmen çoğunlukla gizli kaldığını vurgulayan avukat Güllü, “Ülkemizde bu olayların en çok yüzde 5-10’u ortaya çıkmaktadır. Bu eylemlerin yüzde 90’ı, çocuğun tanıdığı biri tarafından gerçekleştirilmektedir. Boşanma, şiddet, alkol ve madde kullanımı olan ailelerde cinsel istismar daha sık görülmektedir.” diye konuştu.

“Çocuğun İhmal ve İstismarı” konulu seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim