Çorum Merkez Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde Mevlit Kandili dolayısıyla bir program düzenlendi.
Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü vesilesiyle okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Kılıç, Okul Müdürü İsmail Madan ile öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Akşemsettin Camii İmam Hatibi Sefa Kırçı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Okul Müdürü İsmail Madan’ın açılış konuşması ile başlayan programda, Huzur Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak da Mevlit okudu.
Konuşmasında, Hz. Muhammed’in tüm insanlığın peygamberi olduğunu belirten Madan, “Onun doğumu ile insanlar, hayvanlar, nebatat hayat buldu. Artık hepimiz sımsıkı Allah’ın ipine sarılalım. Resulün izinden yürümeye, ona imanımızı güçlendirmeye söz verelim. Yolumuz aydınlık, duamız tüm inanan ve ezilen kardeşlerimizin üzerine olsun” diye konuştu.
Okul öğrencilerinin orotoryosu ile devam eden etkinlikte Merve Bıyık ile Mustafa Ankaralı, ilahi kasideleri seslendirdi. Ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.
Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde alışılmışın dışında bir Mevlit programı düzenlendiğini belirten Pamuklu, “Okullarımızda dini programların düzenlenmesi bizleri onurlandırıyor. İnşallah etkinliğimiz diğer okullarımıza da örnek olur” dedi.
Katılımcılara helva ikramının yapıldığı Mevlit programı, duaların okunması ve okul bahçesine fidan dikilmesinin ardından sona erdi.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim