Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ocak ayı oturumunda gündem dışı bölümde söz alan CHP’li Tuncay Yılmaz, Belediye Başkanı Zeki Gül’ün “mülteci ailelere yapılan ayni ve nakdi ödemelerle” ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Yılmaz, “Şehirde bu kadar aç, gariban varken insanların gözünün içine soka soka bu açıklamayı yapmanın ne gereği vardı” şeklinde konuştu.

Çorum’daki mültecilerin fırın açtığını ancak bunun esnaf odası kaydının olup olmadığının bilinmediğini, Tarım İl Müdürlüğü’nün denetleyip denetlemediğinin de bilinmediğini belirten Yılmaz, “Sadece fırınla yetinilmemiş. Züccaciyeci açmışlar, emlakçı açmışlar, lokanta, berber açmışlar. Bu işyerlerine ruhsat verilmiş mi? Biz Afrika’ya gitsek Türk olarak bize orda kavunda su sattırmazlar” dedi.

“RESMİ DİLİMİZ ARAPÇA MI OLDU?”

CHP Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Yılmaz, ailelerin mülteciler nedeniyle artık parklara gidemez hale geldiğini söyledi. Âşıklar Tepesi’nin buna en güzel örnek olduğunu kaydeden Yılmaz, “Alaattin Camii bölgesi adeta mülteci pazarı olmuş. Aileler parklarda rahatça dolaşamaz hale geldi. Üstüne üstlük Çorum Belediyesi parklara Arapça tabelalar takmış. Oysa o tabelada ne yazıyorsa üstte Türkçe açıklaması, altta ise Arapça açıklaması yer almalıydı. Herhalde resmi dilimiz Arapça olmadı” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERDE ÇALIŞMADIĞI HALDE ÇALIŞMIŞ GİBİ GÖRÜNENLER VAR MI?”

Konuşmasının devamında Belediye’ye ait şirketlerde çalışmadığı halde çalışmış gibi görünenlerin olup olmadığını soran Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Yılmaz, “Milletvekillerinden Erol Kavuncu’nun kızı bu şirketlerde çalışmakta mıdır? Yine AKP il teşkilatında görevli olanlar, Belediye’ye ait şirketlerde çalışıyor gibi görünüyor mu?” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim