Siyah plakalı resmî kurumlara ait araçların ön kapılarında görülen “Resmî Hizmete Mahsustur" yazısını Sungurlulu otomobil tutkunu Coşkun Akşit, farklı bir boyuta taşıdı. Aracına "Keyf-i Hizmete Mahsustur" yazdıran Akşit, yazıyı görenleri hem güldürdü hem şaşırttı.

Siyah plakalı araçlarda sürekli gördüğü “Resmî hizmete mahsustur” yazısına ironi yapmak istediğini belirten Coşkun Akşit, “Bu, babam Şevket Akşit’e ait otomobil. Bir dönem ben kullandım. Siyah plakalı resmi kurumlara ait araçların ön kapılarında ‘Resmî Hizmete Mahsustur’ yazısını görürdüm. Ben de kendi aracım, istediğim zaman her yere gidebiliyorum, istediğimi yapabiliyorum, geziyorum. Keyfî hizmetime mahsus bir araç olduğu için bu yazıyı yazdım. Artık arabayı kullanmıyorum. Alaca’da kazı çalışmalarında çalışıyorum. Kendi arabamı aldım. Bu arabayı babam kullanıyor, yazıyı sildirmemiş. Yazıyı gören bir kez daha bakıyor. Özellikle trafikte ve park hâlinde büyük ilgi görüyor.” diye konuştu.

“14 YILDIR KULLANIYORUM”

Şevket Akşit de Sungurlu’da uzun yıllar arzuhalcilik yaptıktan sonra emekli olduğunu belirterek, oğlunun arabasına yazdırdığı “Keyf-i Hizmete Mahsustur” yazısının çok dikkat çektiğini söyledi.

14 yıldır kullandığı 1993 model Renault Broadway marka otomobilinin kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Akşit, otomobili satmayı hiç düşünmediğini, arızalanınca tamir ettirip kullanmaya devam ettiğini aktardı.

Şevket Akşit, “Oğlum bir dönem benim arabamı kullandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında arabanın ön kapısına ‘Keyf-i Hizmete Mahsustur’ yazdırmış. Daha sonra kendisi araba alınca bu arabayı ben kullanmaya devam ettim. Yazdırdığı yazıyı da silmedim. Yazı çok dikkat çekiyor. Gören bir kez daha bakıyor.” dedi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim