KOSGEB desteğiyle kurduğu atölyede çalışmalarını sürdüren resim öğretmeni Mustafa Nihat Aras, cam süsleme (vitray) sanatıyla yaptığı mekanlara estetik ve renk katıyor.
1985 yılında başladığı resim öğretmenliğinden 2015 yılında emekli olduğunu dile getiren Aras, kendi işini kurmadan önce kişisel resim sergileri açtığını ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev aldığını belirtti.
İnsanların artık görsel anlayışlarının değiştiğini belirten Aras, sektörde yaşanan eksikliği gördükten sonra atölye kurmaya karar verdiğini kaydetti. Bunun için hazırladığı projeyi KOSGEB’e sunduğunu dile getiren Aras, verilen girişimcilik desteğiyle vitray atölyesini kurduğunu açıkladı.
Amaçlarının insanların görsel duygularını geliştirerek, ev, villa, cafelere iş yerlerine güzellik katmak olduğunu vurgulayan Aras, “Cam süsleme sanatı olan vitray son derece estetik bir sanat tekniğidir. Kendi içinde farklı çeşitleri ve kullanım alanları olan vitray; kapı üzerlerinde, merdiven boşluklarında, pencere ve tavanlarda kullanılmakla beraber, aynı zamanda odalar arası geçişlerde çok şık bir seperatör vazifesi de görür. Bunun yanında her geçen gün modernize edilen vitray,apartman girişleri, havuz içlerinde ve zaman zaman duvarda tablo olarak ev ve işyeri dekorasyonunda da kullanılmaktadır. Vitray, her şeyden önce çok ciddi sabır isteyen bir uğraştır. Bunun yanında vitray sanatıyla ilgilenmek isteyen kişilerin hayal güçlerinin de geniş olması sanatın yaratıcılığı açısından önemlidir" dedi.



İÇ MİMARİ VE DEKORLARINA UYGUN ÖZEL CAM TASARIMLAR YAPIYORUZ
Vitraya olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Aras, artık insanların büro, camiler,otel, Hastane salonları, cafe, villaların kapı ve penceresinden aydınlatmasına kadar cam dekoru tercih ettiğine işaret etti.
Dışarıdan siparişlerde aldıklarını dile getiren Aras, “Didim’de bir firmanın yatlarına vitray çalışması yaptık. Vitray sanatı iç mimaride de çok kullanılıyor. Ayrıca insanlar mutfaklarına cam dekor istiyor. Ayna ve mobilyalar için de vitray çalışması yapıyoruz. Çalışmalarımızda hem renkli camı keserek veya boyayarak vitray çalışması yapıyoruz. Endüstriyel boya kullandığımız için yaptığımız çalışmalara 15 yıl garanti veriyoruz. Ayrıca vitray tabelalarda imal ediyoruz. Bunların yanı sıra kişiye özel tasarımlar, firmalara özel vitray logo çalışmaları da yapıyoruz” diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde fizyon cam çalışmalarına başlayacaklarını anlatan Aras,"Bunun için fizyon fırın siparişini verdik. Eritme camlarla duvar süsleri, vazolar, magnet yapışkanlı camlar, hediyelik eşyalar yapacağız. Çorum’u tanıtıcı simgeleyen plaketler yapacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim