Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nda “Geleceğe Ayna Tutuyorum” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “21. Yüzyıl Gençliği ve Geleceğin Meslekleri” konulu programa katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, etkinlikte öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Ar-Ge yatırımları ve teknolojik üretimin önemine değinerek “İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden Alkan, ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmenin geldiğini, katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de çok şeyin değiştiğini ve çok yollar kat edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin var olduğunu ifade ederek “Ülkemizin daha çok yapacak işi var ve bu noktada çok çalışmamız gerekiyor. Bilgi geleceğin en önemli gücü. Bilgiyi üretmek, yönetmek ve kapitalist anlayışın tersine nasıl daha çok para kazanırız mantığıyla değil insanları nasıl daha çok mutlu ederiz bakış açısıyla hareket etmeliyiz. İlerleyen dönemlerde pek çok yeni meslek alanlarını ortaya çıkacak. Geleceğin meslekleri bilgiyi üreten ve yönetenlerin meslekleri olacak. Her alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Geleceğimizi sizler şekillendireceksiniz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim