Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşiye katılarak son sınıf öğrencileriyle buluşan Rektör Alkan, samimi bir ortamda geçen programda anılarından bahsetti. “Hayatımın şekillenmesinde önemli bir paya sahip olan bu okulda sizlerle bir araya gelmek hem gurur hem de mutluluk verici” diyen Alkan, dünyada her şeyin değiştiğini ve bunun da eğitime yansıdığını ve günümüzde X, Y, Z kuşağı olmak üzere sınıflandırmalar yapıldığını kaydetti.
Her alanda yapılacak bir şeyler olduğunu ve bu bağlamda zamanı olabildiğince dolu dolu geçirmeleri yönünde öğrencilere önerilerde bulunan Rektör Alkan, ülkemizde sağlanan pek çok imkanın olduğunu nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine değindi. Alkan, “Hem rahatlık hem de başarı olmuyor. İyi iş yapmak fedakârlık ve rahatlıktan vazgeçmek gerektirir. Ama dünya tarihine iz bırakan insanlar da bu fedakârlığı göze alan insanlardır” diyerek öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.
Etkinlik sonunda Okul Müdürü Halit Güneş, günün anısına Alkan’a içinde lise kayıt fotoğrafı olan tablo hediye etti. Alkan ve Güneş daha sonra okul kantininde açılan kitaplığı gezdi. Gezide Milli Eğitim Şube Müdürü S. Sinan Güngör de hazır bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim