Üniversitedeki bilgi birikiminin toplumsal yarara dönüştürülmesi için Çorum Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına giren konularda proje yapmak üzere Belediye ve HİTÜ işbirliğinde düzenlenen “Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında yürütülen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması” proje ekibi, otizmli çocuklar ve aileleri Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Böyle bir çalışmanın ilimizde yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen, proje kapsamında yapılan etkinliklerin çocukların davranış problemlerini en aza indirme noktasında büyük katkılar sağladığını belirterek desteklerinden dolayı Prof. Dr. Alkan’a ve proje ekibine teşekkür etti.

Hitit Üniversitesinin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alkan ise en başından bu yana bu ve benzeri projelere çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek HİTÜ’de eğitim-öğretim faaliyetinin yanı sıra yaptıkları tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı birincil misyonu olarak kabul ettiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim